son com son…

L'himne espanyol no és espanyol.                                       Font: directe.cat
La xarxa en va plena aquests dies. Tal i com anunciem al títol, l'himne espanyol resulta que no és espanyol, sinó que és àrab.

Tal i com es comenta des de diferents webs, l'himne espanyol té el seu origen en una nuba (cançó tradicional) andalusí que va recopilar el metge, músic i poeta Ibn Bayya (conegut com a Avempace) a vols dels segles XI-XII. Avempace va néixer a finals del segle XI a Saragossa i hauria estat un dels principals comentaristes d'Aristòtil de l'Edat Mitjana, a més de ser un estudiós de la medicina, la botànica, l'astronomia i la física.

Aquest fet desmentiria l'origen oficial d'aquest himne, que fins ara es creia que provenia d'una marxa militar estrangera d'autor desconegut anomenada 'Marxa granadera' , del que se'n té constància escrita per primera vegada des de 1761.

La cançó original d'Avempace conté versos com 'contamplar la teva bellesa dóna vida al meu cor'. El què no sabem encara és què dirà el nou himne amb lletra que està preparant el govern de ZP. Segur que ens sorprenen!

 
 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: son com son…

  1. Món Mort diu:

    Ja havia llegit la notícia, però només em faltava veure aquest vídeo i sentir-ho hahaha

Els comentaris estan tancats.